Σήμερα δεν έχει ιστορία... απεργώ συμπαραστεκόμενος στους χειμαζόμενους κλάδους των φορτηγατζήδων,των αδέσποτων σκύλων και των καπνιστών.
Ας περάσουμε λοιπόν κατευθείαν στο πιάτο μας που έχει κάτι από την καλοκαιρινή αύρα του Αιγαίου...
Υλικά
Μπαρμπούνια
Ρεβύθια (μουλιασμένα)
2 μεγάλα κρεμμύδια
Αλεύρι
λεμόνι
Δυόσμος
Ρίγανη
Κάππαρη
Ελαιόλαδο
Καβουρδισμένο αμύγδαλο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ρεβυθοκεφτέδες
Αλέθουμε στο multi τα ρεβύθια (ωμά,απλά μουσκεμένα) μαζί με λάδι,αλάτι,πιπέρι,κρεμμύδι,δυόσμο,λεμόνι (και λίγη φλούδα) και ρίγανη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε μερικές κουταλιές αλεύρι (όσο πάρει) ώστε να δέσει καλύτερα,φορμάρουμε και τηγανίζουμε.
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και βραστή πατάτα στο μείγμα.
Σάλτσα κάππαρης
Αλέθουμε κάππαρη,ελαιόλαδο,λεμόνι,δυόσμο και καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Μπαρμπούνια
Καθαρίζουμε,φιλετάρουμε,αλατίζουμε,αλευρώνουμε και τέλος τηγανίζουμε τα μπαρμπούνια μας.
Καλή όρεξη
Triglie con polpette di ceci e salsa di capperi
Ingredienti
Triglie
Ceci (gia' bagnati in acqua)
2 cipolle grandi
Farina
Limone
Menta
Origano
Capperi
Olio d'oliva
Mandorle tostate
Sale
Pepe
Preparazione
Polpette di ceci
Si frulla insieme ceci (bagnati ma crudi cmq),olio d'oliva,limone (anche un po' di scorza),cipolle,menta,origano,sale,pepe fino ad ottenere un composto omogeneo.
(Volendo si puo' aggiungere anche patate lesse)
Si aggiunge la farina (quanto basta) ,si formano le polpette e si friggono.
Salsa di capperi
Si frullano insieme i capperi con olio d'oliva,limone,menta e mandorle tostate.
Triglie fritte
Si lava,si sfileta,si sala,si infarina e infine si frigge le triglie.
Buon apettito
17 comments:
Complimenti!!! è un piatto unico gustoso e raffinato!! un bacione :-))
Ciao Luciana :) grazie,anche se non e' un piatto tradizionale,e'sicuramente un piatto che sa di Mar Egeo.
Baci
complimenti. le tue sono sempre ideee originali e buonissime!
Αγαπητέ lost κάθε σου ανάρτηση μυρίζει φρέσκιες ιδέες,πρωτοτυπία άν οχι πάντα...αλλά παντα εξαιρετικά κείμενα!!!
Φιλιά!
Καλή εβδομάδα!
Ciao Lucy :) Molto gentile,grazie !
Σ'ευχαριστώ αεικίνητη Εύα :)))
Ωραιο και αυτό το πιάτο. Και ελαφρυ!
lg καλησπέρα! Βλέπω ότι η συμπαράστασή σου στους φορτηγατζήδες απέδωσε καρπούς! Με το που δήλωσες συμπαράσταση σταμάτησαν να απεργούν!!
Λοιπόν τα μπαρμπούνια είναι τα αγαπημένα μου ψάρια. Τους ρεβυθοκεφτέδες τους τιμώ ιδιαιτέρως όταν επισκέπτομαι τη Σίφνο όπου θεωρούνται τοπική σπεσιαλιτέ. Όσο για την σάλτσα κάππαρης πρέπει να τη δοκιμάσω - κυρίως για δύο λόγους. Ένα , κάθε φορά που πάω Σίφνο με φιλεύουν με ένα σωρό βάζα με κάππαρη και δύο, με ιντριγκάρει το καβουρδισμένο αμύγδαλο στη σάλτσα.
@ thx Εφάκι :)
@ Crispy Ναι κ εγώ γι'αυτο δήλωσα συμπαράσταση...μήπως και ξεμπλέξουμε !
Τα μπαρμπούνια είναι και τα δικά μου αγαπημένα ψάρια και απ 'τα υπόλοιπα θαλασσινά το χταπόδι,μια από τις επόμενες συνταγές λοιπόν θα είναι με χταπόδι.
Το καβουρδισμένο αμύγδαλο θεωρώ ότι είναι ο πιο νόστιμος ξηρός καρπός με διαφορά !
I legumi con il pesce stanno benissimo ed in versione polpette ancor di più ...
@ Milena : ciao ! Si credo anch'io
Λιγο αγχος δε θα εβλαπτε...να κανουμε και καμμια αναρτηση...που και που!!!χιχιχι
Έλα...έλα...μαζέψου...πολύ αέρα πήρες εσύ !
Καλησπέρα Lost.
Είδα τις πληροφορίες που άφησες για εμένα στη misirlou και σε ευχαριστώ.
Μήπως ξέρεις σε ποιά μορφή θα τη βρω; Σε σκόνη ή σε μπουκαλάκι μελανιού;
Καλό βράδυ
Ζ.
Καλησπέρα,
Πέρασα για ένα γεια.
Όλα καλά;
Καλό Σ/Κ
Ζ.
Καλησπέρα :) Όλα καλά ναι πέρα από μια αφλογιστία.
Καλή εβδομάδα.
Post a Comment