Traffic

Thursday, September 30, 2010

Μπαρμπούνια με ρεβυθοκεφτέδες και σάλτσα κάππαρης / Triglie con polpette di ceci e salsa di capperi

Σήμερα δεν έχει ιστορία... απεργώ συμπαραστεκόμενος στους χειμαζόμενους κλάδους των φορτηγατζήδων,των αδέσποτων σκύλων και των καπνιστών.
Ας περάσουμε λοιπόν κατευθείαν στο πιάτο μας που έχει κάτι από την καλοκαιρινή αύρα του Αιγαίου...





Υλικά


Μπαρμπούνια
Ρεβύθια (μουλιασμένα)
2 μεγάλα κρεμμύδια
Αλεύρι
λεμόνι
Δυόσμος
Ρίγανη
Κάππαρη
Ελαιόλαδο
Καβουρδισμένο αμύγδαλο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ρεβυθοκεφτέδες

Αλέθουμε στο multi τα ρεβύθια (ωμά,απλά μουσκεμένα) μαζί με λάδι,αλάτι,πιπέρι,κρεμμύδι,δυόσμο,λεμόνι (και λίγη φλούδα) και ρίγανη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε μερικές κουταλιές αλεύρι (όσο πάρει) ώστε να δέσει καλύτερα,φορμάρουμε και τηγανίζουμε.
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και βραστή πατάτα στο μείγμα.

Σάλτσα κάππαρης

Αλέθουμε κάππαρη,ελαιόλαδο,λεμόνι,δυόσμο και καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Μπαρμπούνια

Καθαρίζουμε,φιλετάρουμε,αλατίζουμε,αλευρώνουμε και τέλος τηγανίζουμε τα μπαρμπούνια μας.

Καλή όρεξη


Triglie con polpette di ceci e salsa di capperi
Ingredienti
Triglie
Ceci (gia' bagnati in acqua)
2 cipolle grandi
Farina
Limone
Menta
Origano
Capperi
Olio d'oliva
Mandorle tostate
Sale
Pepe



Preparazione


Polpette di ceci


Si frulla insieme ceci (bagnati ma crudi cmq),olio d'oliva,limone (anche un po' di scorza),cipolle,menta,origano,sale,pepe fino ad ottenere un composto omogeneo.
(Volendo si puo' aggiungere anche patate lesse)
Si aggiunge la farina (quanto basta) ,si formano le polpette e si friggono.

Salsa di capperi

Si frullano insieme i capperi con olio d'oliva,limone,menta e mandorle tostate.

Triglie fritte

Si lava,si sfileta,si sala,si infarina e infine si frigge le triglie.

Buon apettito

17 comments:

Luciana said...

Complimenti!!! è un piatto unico gustoso e raffinato!! un bacione :-))

Lost Gastronaut said...

Ciao Luciana :) grazie,anche se non e' un piatto tradizionale,e'sicuramente un piatto che sa di Mar Egeo.

Baci

lucy said...

complimenti. le tue sono sempre ideee originali e buonissime!

eva said...

Αγαπητέ lost κάθε σου ανάρτηση μυρίζει φρέσκιες ιδέες,πρωτοτυπία άν οχι πάντα...αλλά παντα εξαιρετικά κείμενα!!!
Φιλιά!
Καλή εβδομάδα!

Lost Gastronaut said...

Ciao Lucy :) Molto gentile,grazie !

Lost Gastronaut said...

Σ'ευχαριστώ αεικίνητη Εύα :)))

Anonymous said...

Ωραιο και αυτό το πιάτο. Και ελαφρυ!

crispy said...

lg καλησπέρα! Βλέπω ότι η συμπαράστασή σου στους φορτηγατζήδες απέδωσε καρπούς! Με το που δήλωσες συμπαράσταση σταμάτησαν να απεργούν!!
Λοιπόν τα μπαρμπούνια είναι τα αγαπημένα μου ψάρια. Τους ρεβυθοκεφτέδες τους τιμώ ιδιαιτέρως όταν επισκέπτομαι τη Σίφνο όπου θεωρούνται τοπική σπεσιαλιτέ. Όσο για την σάλτσα κάππαρης πρέπει να τη δοκιμάσω - κυρίως για δύο λόγους. Ένα , κάθε φορά που πάω Σίφνο με φιλεύουν με ένα σωρό βάζα με κάππαρη και δύο, με ιντριγκάρει το καβουρδισμένο αμύγδαλο στη σάλτσα.

Lost Gastronaut said...

@ thx Εφάκι :)

Lost Gastronaut said...

@ Crispy Ναι κ εγώ γι'αυτο δήλωσα συμπαράσταση...μήπως και ξεμπλέξουμε !
Τα μπαρμπούνια είναι και τα δικά μου αγαπημένα ψάρια και απ 'τα υπόλοιπα θαλασσινά το χταπόδι,μια από τις επόμενες συνταγές λοιπόν θα είναι με χταπόδι.
Το καβουρδισμένο αμύγδαλο θεωρώ ότι είναι ο πιο νόστιμος ξηρός καρπός με διαφορά !

MilenaSt said...

I legumi con il pesce stanno benissimo ed in versione polpette ancor di più ...

Lost Gastronaut said...

@ Milena : ciao ! Si credo anch'io

misirlouka said...

Λιγο αγχος δε θα εβλαπτε...να κανουμε και καμμια αναρτηση...που και που!!!χιχιχι

Lost Gastronaut said...

Έλα...έλα...μαζέψου...πολύ αέρα πήρες εσύ !

Kitchen Stories said...

Καλησπέρα Lost.
Είδα τις πληροφορίες που άφησες για εμένα στη misirlou και σε ευχαριστώ.
Μήπως ξέρεις σε ποιά μορφή θα τη βρω; Σε σκόνη ή σε μπουκαλάκι μελανιού;
Καλό βράδυ
Ζ.

Kitchen Stories said...

Καλησπέρα,
Πέρασα για ένα γεια.
Όλα καλά;

Καλό Σ/Κ
Ζ.

Lost Gastronaut said...

Καλησπέρα :) Όλα καλά ναι πέρα από μια αφλογιστία.
Καλή εβδομάδα.